28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul Judeţean de Urgenţă, în şantier

Spitalul Judeţean de Urgenţă, în şantier

Mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina sunt în proces modernizare. Directorul administrativ al unităţii spune că lucrările se vor încheia până la jumătatea lunii decembrie.

 

De două luni, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina s-a transformat într-un şantier. Fie că banii alocaţi investiţiilor sunt din surse proprii, fie că vin de la consiliul judeţean, Ministerul Sănătăţii sau din sponsorizări, în unitate se lucrează de zor. Investiţia de la Blocul de Boli Infecţioase a fost finalizată săptămâna trecută. „Lucrările au început în iunie. Săptămâna trecută investiţia a fost gata. Au fost înlocuite instalaţia sanitară, cea electrică şi cea de apă. A fost schimbată tâmplăria, au fost refăcute tencuielile, tavanele, podeaua şi s-a montat paviment din PVC“, a spus directorul administrativ al SJU, Damian Căleală.

Investiţia a costat 700.000 de lei, bani care au venit în proporţie de 80% de la CJ, restul fiind alocaţi din fonduri proprii.

 

Alro investeşte în Blocul Operator

 

Şi Blocul Operator din cadrul spitalului este în plină modernizare. „De două luni se lucrează la modernizarea a cinci săli de operaţii şi a celor două saloane ale ATI. Fondurile necesare acestei investiţii sunt suportate de Alro, care a alocat pentru aceste lucrări în jur de 600.000 de lei. Estimăm că lucrările vor fi gata până pe 15 decembrie“, a mai spus Căleală. Acum doi ani au fost renovate alte două saloane ale ATI, iar două săli de operaţie au fost modernizate în primăvară din bugetul SJU.

Se mai lucrează şi la Secţia de ortopedie, unde deja au fost schimbate uşile şi au început zugrăvelile în câteva saloane. La Oftalmologie se va înlocui doar tâmplăria, iar în Secţia de nefrologie, în plus se va zugrăvi şi se va monta paviment din PVC. Investiţia care cuprinde Secţiile ortopedie, oftalmologie şi nefrologie este suportată de Ministerul Sănătăţii şi se ridică la 300.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS